Mind your Step

Mind your step

De kans is groot dat je ooit een keer met het vliegtuig een reis hebt gemaakt. De woorden ‘Mind Your Step’ klinken je dan bekend in de oren. In het project Mind Your Step dienen deze woorden als metafoor voor een Leven Lang Ontwikkelen. Enerzijds gaat het over de onervaren reiziger met weinig vlieguren die nieuwe avonturen tegemoet gaat. We hebben het dan vooral over jongeren die starten met een MBO-opleiding en een diploma willen behalen. En anderzijds gaat het over de doorgewinterde avonturier die al vele loopbanden gelopen heeft en zijn reis eens verlegt of nieuwe ontdekkingen zoekt. Leereenheden, modules en MBO-certificaten binnen de derde leerweg passen hierbij.

De activiteiten in het project Mind Your Step hebben als doel om Leven Lang Ontwikkelen aan te jagen in gemeente Amersfoort, maar ook een aantal randvoorwaarden en knelpunten met elkaar beet te pakken. Denk aan de begeleiding van de studenten op de werkplek wat een groot knelpunt is voor zorgorganisaties, het behouden van de studenten en jonge professionals voor de zorg maar ook het valideren van al eerder opgedane werkervaring als het gaat om volwassenen. Het project Mind Your Step wordt gefinancierd vanuit het toekomstfonds Onderwijs en Arbeidsmarkt van gemeente Amersfoort. De projectpartners Beweging 3.0, Philadelphia, Meander Medisch Centrum en ROC Midden Nederland dragen financieel bij aan het project.

6) Oog hebben voor elkaar en elkaar laten weten dat we het samen doen

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Hoe kunne we 'out of the box'denken? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis?

5) CanMeds-rollen als gemeenschappelijk kader voor gesprek over goede zorg

Hoe werken CanMeds-rollen in de praktijk en op school?’ Hoe kun je kwaliteit van zorg borgen en welke rol heeft reflectie in het opleiden van studenten? Het werken met de CanMeds-rollen helpt studenten in de ontwikkeling tot volwaardige zorgprofessionals.

4) School en werkveld trekken samen op voor de ideale klantreis van de student!

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step.

3) Het heeft impact als je de student op maat benadert

Eerste Mind Your Step meeting. Onderwerp van gesprek: wat is de visie op leren in het vernieuwde zorgonderwijs en hoe ziet het onderwijs eruit? Hoe verloopt het opleiden op school, in de praktijk en wie heeft welke rol?

2) Als een student zijn kwetsbaarheid laat zien, zal ik dat zelf ook moeten laten zien.

Om die betrouwbare en innovatieve onderwijspartner te kunnen zijn, heeft het College de praktijk nodig om samen scherp te blijven en de zorgmedewerker van de toekomst op te kunnen leiden.

1) ‘Mind your Step’, vliegwiel voor een leven lang ontwikkelen

‘Wij, zorginstellingen en ROC Midden Nederland, zijn van mening dat het MBO een belangrijke sleutel is tot een leven lang ontwikkelen. We willen mensen weerbaar maken en houden voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.

Blogreeks Leven Lang Ontwikkelen.

Om goed inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. In de blogreeks Leven Lang Ontwikkelen delen we kennis, ervaringen, praktijkdilemma’s en tips.

Wil je meer weten over het project Mind Your Step?