Patiënt met VR-bril op

Zorgtechnologie: Virtual Reality in de zorg

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Toepassingen van virtual reality

Virtual reality (VR) geeft het gevoel dat je in een andere werkelijkheid bent en kan bijdragen aan de kwaliteit van de zorg. In deze module maken de deelnemers kennis met de verschillende functies die VR kan hebben in de zorg en denken zij na over toepassingen voor de eigen cliënten.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Kosten

Op aanvraag

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Waar gaat de module Virtual Reality in de zorg over?

De training Virtual Reality in de zorg duurt 3 uur en is voor iedereen die te maken heeft met technologie in de zorg. Deelnemers leren mee te denken over de inzet van VR gericht op het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Ook leren ze bij te dragen aan de bevordering van de inzet van VR binnen de eigen (stage)organisatie.

Hoe ziet de training er uit?

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers toegang tot een interactief e-book met quizopdrachten, filmpjes, flashcards en geluidsfragmenten die je zelfstandig kunt doorlopen. In ongeveer 15 minuten maken ze kennis met het thema en worden ze voorbereid op de bijeenkomst in het lab.

De training wordt gegeven in de Future Care Labs aan de Vondellaan in Utrecht, aan de Disketteweg in Amersfoort of online. De leslokalen staan geheel in het teken van technologie. Er is een ruim arrangement van domotica, E-Health, robotica, bewegingstechnologie en activiteitenbegeleiding.

Na deze training is er de mogelijkheid om ook de andere 7 trainingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Bekijk het overzicht van alle trainingen