Zorgtechnologie: Thuismonitoring

Zorgtechnologie: Thuismonitoring

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Thuismonitoring ter ondersteuning

Bij thuismonitoring stuurt de cliënt gegevens door over zijn gezondheid. De zorgverlener monitort deze gegevens en begeleidt de cliënt (deels) op afstand. In deze module wordt bekeken welke technologie hierbij kan ondersteunen en wat er wellicht in de toekomst mogelijk is. Vervolgens wordt gekeken wat er nodig is om binnen de eigen organisatie de mogelijkheden van thuismonitoring optimaal in te zetten.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Duur

0-0,5 jaar

Kosten

Op aanvraag

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Waar gaat de module Thuismonitoring over?

De training Thuismonitoring duurt 3 uur en is voor iedereen die te maken heeft met technologie in de zorg. Na deze training kunnen deelnemers thuismonitoring op een cliëntgerichte manier inzetten en dragen ze bij aan cliëntgerichte thuismonitoring in je eigen organisatie.

Hoe ziet de training eruit?

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers toegang tot een interactief e-book met quizopdrachten, filmpjes, flashcards en geluidsfragmenten die je zelfstandig kunt doorlopen. In ongeveer 15 minuten maken ze kennis met het thema en worden ze voorbereid op de bijeenkomst in het lab.

De training wordt gegeven in de Future Care Labs aan de Vondellaan in Utrecht, aan de Disketteweg in Amersfoort of online. De leslokalen staan geheel in het teken van technologie. Er is een ruim arrangement van domotica, E-Health, robotica, bewegingstechnologie en activiteitenbegeleiding.

Na deze training is er de mogelijkheid om ook de andere 7 trainingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Bekijk het overzicht van alle trainingen