doseerapparaat voor medicatie

Zorgtechnologie: Technologie en medicatieveiligheid

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Medicatieverstrekking veiliger

Hoe kan technologie medicijnverstrekking efficiënter en veiliger maken? Wat zijn de voordelen van de inzet van technologie bij medicatieverstrekking en wat zijn de nadelen? Ook komt in deze module aan bod wat er nodig is om technologie succesvol in te zetten bij medicatieverstrekking in de eigen organisatie en wat de deelnemer daar zelf aan kan bijdragen.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Duur

0-0,5 jaar

Kosten

Op aanvraag

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Waar gaat de module Technologie en Medicatieveiligheid over?

De training Technologie en medicatieveiligheid duurt 3 uur en is voor iedereen die te maken heeft met technologie in de zorg. Na deze training kunnen de deelnemers technologie inzetten om de medicatieveiligheid te vergroten en weten ze hoe je moet bijdragen aan de bevordering van de inzet van technologie om medicatieveiligheid te vergroten.

Hoe ziet de training er uit?

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers toegang tot een interactief e-book met quizopdrachten, filmpjes, flashcards en geluidsfragmenten die je zelfstandig kunt doorlopen. In ongeveer 15 minuten maken ze kennis met het thema en worden ze voorbereid op de bijeenkomst in het lab.

De training wordt gegeven in de Future Care Labs aan de Vondellaan in Utrecht, aan de Disketteweg in Amersfoort of online. De leslokalen staan geheel in het teken van technologie. Er is een ruim arrangement van domotica, E-Health, robotica, bewegingstechnologie en activiteitenbegeleiding.

Na deze training is er de mogelijkheid om ook de andere 7 trainingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Bekijk het overzicht van alle trainingen