Zorgtechnologie: Robots in de zorg

Zorgtechnologie: Robots in de zorg

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Robotica en kwaliteit van zorg

Hoe kan robotica nu en in de toekomst bijdragen aan de kwaliteit van de zorg? En welke rol kan de deelnemer spelen bij de inzet van robotica, passend bij de eigen doelgroep? De ethische aspecten van robotica komen in deze module nadrukkelijk aan bod. 

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Duur

0-0,5 jaar

Kosten

Op aanvraag

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Waar gaat de module Robots in de zorg over?

De training Robots in de zorg duurt 3 uur en is voor iedereen die te maken heeft met technologie in de zorg. Deelnemers leren hierin robotica in te zetten gericht op het verhogen van de kwaliteit van zorg. ​Daarnaast leren ze hoe je de inzet van robotica passend bij de behoeften van je cliënt(en) kunt bevorderen. ​

Hoe ziet de training er uit?

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers toegang tot een interactief e-book met quizopdrachten, filmpjes, flashcards en geluidsfragmenten die je zelfstandig kunt doorlopen. In ongeveer 15 minuten maken ze kennis met het thema en worden ze voorbereid op de bijeenkomst in het lab.

De training wordt gegeven in de Future Care Labs aan de Vondellaan in Utrecht, aan de Disketteweg in Amersfoort of online. De leslokalen staan geheel in het teken van technologie. Er is een ruim arrangement van domotica, E-Health, robotica, bewegingstechnologie en activiteitenbegeleiding.

Na deze training is er de mogelijkheid om ook de andere 7 trainingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Bekijk het overzicht van alle trainingen