spinnenwebdiagram

Zorgtechnologie: Positieve gezondheid en technologie

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Accent niet op ziekte!

Bij positieve gezondheid ligt het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Daarbij is het belangrijk dat de cliënt centraal staat en zoveel mogelijk regie houdt. De dimensies waar positieve gezondheid naar kijkt en de aspecten die hieronder hangen, zijn uitgezet in een spinnenwebdiagram. Met dit instrument kunnen de deelnemers systematisch in gesprek met de cliënt en zijn omgeving hoe zorgtechnologie kan bijdragen aan deze verschillende aspecten die voor de cliënt belangrijk zijn.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Duur

0-0,5 jaar

Kosten

Op aanvraag

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Waar gaat de module Positieve gezondheid en technologie over?

De training Positieve gezondheid en technologie duurt 3 uur en is voor iedereen die te maken heeft met technologie in de zorg. Deelnemers leren het centraal stellen van waarden en behoeften van de cliënt bij het kiezen van zorgtechnologie​. Ook leren ze hoe je zorgtechnologie gericht kan inzetten op het bevorderen van de Positieve Gezondheid van de cliënt.

Hoe ziet de training er uit?

Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers toegang tot een interactief e-book met quizopdrachten, filmpjes, flashcards en geluidsfragmenten die je zelfstandig kunt doorlopen. In ongeveer 15 minuten maken ze kennis met het thema en worden ze voorbereid op de bijeenkomst in het lab.

De training wordt gegeven in de Future Care Labs aan de Vondellaan in Utrecht, aan de Disketteweg in Amersfoort of online. De leslokalen staan geheel in het teken van technologie. Er is een ruim arrangement van domotica, E-Health, robotica, bewegingstechnologie en activiteitenbegeleiding.

Na deze training is er de mogelijkheid om ook de andere 7 trainingen op het gebied van zorgtechnologie te volgen. Bekijk het overzicht van alle trainingen