Betonreparateurs aan het werk

Werkgevers | Bouw

mbo voor professionals

Ontwikkelingen in de bouw volgen elkaar snel op en de vraag naar goede vakmensen in de sector is groot. Voor jou als werkgever is het belangrijk dat medewerkers hun vaardigheden en competenties blijven ontwikkelen, zodat jouw organisatie bijblijft in deze snel veranderende wereld. Bij ROC Midden Nederland denken we graag met je mee over jouw specifieke opleidingsvragen.

Samen ontwikkelen

Naast ons aanbod voor individuele medewerkers, bieden we scholingstrajecten op maat voor bedrijven. Samen met jou als werkgever ontwikkelen we passende leerroutes, waarbij we kennis en ervaring van medewerkers waarderen en hierop aansluiten. Zo ontwikkelen medewerkers heel gericht die skills en kennis die vandaag en morgen op de arbeidsmarkt nodig zijn én zijn ze sneller beschikbaar voor jouw organisatie. Onze accountmanagers bespreken graag de mogelijkheden met je.

Wil je zelf een opleiding volgen?

Ben je als volwassene op zoek naar een cursus, training of opleiding, omdat je jezelf wilt blijven ontwikkelen?

Opleiden van dakdekkers

In samenwerking met 'Tectum voor dakvakmanschap' werken we aan het opleiden van dakdekkers. We leiden op drie niveaus bbl-studenten op. Meer weten over deze samenwerking?

Scholing individuele medewerkers

Wil je één of enkele medewerkers een scholing aanbieden? Ook dan denken onze accountmanagers graag met je mee. Benieuwd naar het scholingsaanbod voor individuele medewerkers? Neem alvast een kijkje op de pagina voor volwassenen.

Bedrijfsklassen Bouw


Wil je een groep medewerkers binnen jouw bedrijf opleiden? Onze accountmanagers bespreken graag de mogelijkheden met je. Samen kijken we welke scholingsbehoefte er is en ontwikkelen we een aanbod dat hierbij past.

Scholingsaanbod overige branches

Als brede totaal mbo-opleider in de regio kunnen we je ook optimaal ondersteunen in het ontwikkelen en opleiden van medewerkers uit andere branches die binnen jouw bedrijf werkzaam zijn. Onze accountmanagers helpen je daar graag bij.

Onderwijservaring en marktkennis

Onze bouwopleidingen zijn stevig geworteld in de branche. Een efficiënte combinatie van onderwijservaring en marktkennis. Onze marktexperts en docenten ontwikkelen en geven opleidingen, cursussen en trainingen vanuit jouw markt. Ze adviseren je over de stappen die je het beste kunt nemen. Op die manier vertalen wij jouw praktijk naar ons onderwijs en matchen we vraag aan aanbod.

Bouwmaterialen in beeld

Bbl-opleidingen in de bouw

Met een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) gaat jouw medewerker één dag in de week naar school. De opleiding wordt afgesloten met een erkend mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4. Voor zo’n opleiding moet jouw bedrijf wel een erkend leerbedrijf zijn en sluit je een overeenkomst met de medewerker en de school; de zogenaamde beroepspraktijkovereenkomst.

Parketlegger legt parketvloer

Beroepspraktijkvorming

In het beroepsonderwijs zijn studenten verplicht stage te lopen in het bedrijfsleven: de beroepspraktijkvorming (bpv). Heb je een stage en/of een leerwerkplek binnen jouw bedrijf of organisatie beschikbaar? Of wil je dat jouw bedrijf een erkend leerbedrijf wordt? Bekijk alle informatie over stage en leerwerkplekken.

Wil je meer weten over ons scholingsaanbod?