Meewerken in de productie

Meewerken in de productie

  • Opleiding
  • Volwassenenonderwijs

Basiskennis naar een hoger niveau

Wil je de basiskennis van jouw productiemedewerkers naar een hoger niveau brengen, hen een officieel certificaat meegeven, maar niet direct een gehele mbo-opleiding aanbieden? Of wil je nieuwe medewerkers laten starten in de productie en hen tegelijkertijd de basis van de productiewerkzaamheden meegeven? Dan is dit traject iets voor jouw medewerkers!

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Opleiding

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

Zie onder

Kosten

€ 1.954,-

Vooropleiding

Zie onder

Lestijden

Wekelijks drie uur

Resultaat

  • MBO-certificaat

Inhoud opleiding

In 5 maanden wordt je medewerker geschoold in basiskennis en vaardigheden op de werkvloer terwijl hij/zij meedraait in de productie. Hierbij gaat het specifiek om het voorbereiden van het productieproces, het bedienen van de apparatuur, het bewaken van het procesverloop en het afronden van het productieproces. Belangrijke aandachtspunten in dit traject zijn:

  • (Voedsel-)Veilig werken en werken volgens milieuvoorschriften
  • Procesmatig werken en denken
  • Kennis van grondstoffen en producten
  • Eenheidsbewerkingen en machinevaardigheden
  • Opslag en transport

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet de deelnemer een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebben. Om deze opleiding te kunnen volgen moet de deelnemer een baan hebben bij een erkend leerbedrijf en de beschikking hebben/in het bezit zijn van een laptop.

Startdatum

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht van de startdatum.

Lestijden

Elke week een bijeenkomst van 3 uur. De ene week een bijeenkomst op locatie en de andere week een online bijeenkomst. Bijeenkomsten zijn op de Harmonielaan 2 Nieuwegein.

Vervolgmogelijkheden

Het opleidingstraject omvat een deel van de volledige mbo-opleiding tot (mechanisch) operator A. Je medewerker behaalt hierbij een waardevol mbo-certificaat. Met dit certificaat krijgt je medewerker vrijstelling als hij/zij zich op een later tijdstip inschrijft voor een mbo-opleiding tot Operator A.

Dit betekent dus: nu de basis aanleren voor het meewerken in de productie en later versneld opleiden naar een mbo-diploma!

Meer weten?

Neem dan contact op met Ilonka Mekes of 06 12 88 03 83, afdelingsmanager Procestechniek