Vrouw met armen in de lucht en duimen omhoog

Train the teacher Positieve Gezondheid

 • Training
 • Volwassenenonderwijs

Trainen van groepen

Train the teacher Positieve Gezondheid is een verdieping op de training Werken met Positieve Gezondheid en vergroot de professionaliteit van instructeurs en docenten in het onderwijs. Ben jij enthousiast over het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en wil je leren hoe je een groep tot de kern van werken met dit gedachtegoed brengt? Dan is deze training wat voor jou. 

Na het afronden van dit traject ben je goed voorbereid om het keuzedeel 'Positieve Gezondheid in de praktijk’ te geven. Daarnaast kun je je collega’s trainen om zich meer te verdiepen in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Training

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

19 september 2024

Kosten

€ 2.250,-

Locatie

Herculesplein 315 Utrecht

Resultaat

 • Bewijs van deelname

Inhoud training

Tijdens 3 trainingsdagen leer je verschillende vaardigheden en technieken om verbinding met een groep te maken en hen zelf de kern van Positieve Gezondheid te laten ervaren. Hiervoor leggen we ook de relatie met de doelen vanuit de training Werken met Positieve Gezondheid, het keuzedeel Positieve Gezondheid in de praktijk en overige lessen waarin dit gedachtegoed aan bod komt, zoals burgerschapslessen, loopbaanlessen en beroepsthema's.

Je gaat je verdiepen in de volgende onderwerpen:

 • model Sense of Coherence (inzicht, handelen, zingeving);
 • essentie van Positieve Gezondheid;
 • persoonlijke grondhouding;
 • de begrippen regie, zinvol en veerkracht betekenis geven;
 • het uitvoeren van werkvormen voor en met elkaar om Positieve Gezondheid toepasbaar te maken voor verschillende doelgroepen, zoals studenten of medewerkers binnen je eigen organisatie. 

Hoe ziet de training eruit?

Bij Positieve Gezondheid is het belangrijk dat je zelf de regie voert en dat start al bij de intake. Je bepaalt samen met de trainer je persoonlijke leerdoelen. Tussen de trainingsdagen zijn er coach- en intervisiemomenten waarop je reflecteert op je persoonlijke leerdoelen en je je eigen pad verder verdiept.

Studieduur en planning

Dit traject duurt ongeveer 5 maanden en kost ongeveer 35 studiebelastingsuren.

De training start op 19 september 2024. De andere trainingsdagen zijn op 17 oktober en 21 november 2024. 

Locatie

Vitaliteitslab ROC Midden Nederland, Herculesplein 315, Utrecht (Stadion Galgewaard).

Afronding

Je houdt tijdens de training een roadmap bij en sluit het geheel af door tijdens de 3e trainingsdag te laten zien wat je hebt bereikt als trainer Positieve Gezondheid. Bij een positief resultaat ontvang je een bewijs van deelname.

Toelatingseisen

 • Je bent bevoegd als docent of instructeur en werkzaam binnen een erkende onderwijsinstelling.
 • Je beschikt over het branche-certificaat Werken met Positieve Gezondheid van het Institute for Positive Health (iPH)
 • Je hebt al ervaring opgedaan met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, bij voorkeur bij verschillende doelgroepen of op verschillende manieren. Bijvoorbeeld voor jezelf, in gesprek met studenten of collega's of tijdens een presentatie of les over Positieve Gezondheid die je hebt gegeven.  

Voldoe je niet aan deze voorwaarden en wil je toch deelnemen aan deze training? Neem dan contact op met ons. 

Kosten

De totale kosten voor 3 trainingsdagen inclusief intake, coaching, studiemateriaal, supervisiebegeleiding, certificering en lunch zijn € 2.250,-. 

Meer weten?

Voor vragen over de inhoud van de training, kun je contact opnemen met Saskia Idink. Voor overige vragen neem je contact op met Anita Bast.