Inspiratiesessie adem als instrument

Inspiratiesessie ‘Adem als instrument’

  • Training
  • Volwassenenonderwijs

Bewust ademhalen als instrument

Laat je inspireren en ervaar wat bewust ademhalen voor jou kan betekenen. Ademwerk is al duizenden jaren oud, maar was tot voor kort alleen bekend vanuit yoga en bij mensen met een longaandoening. Bewust je adem gebruiken is wat bekender bij sporters en zangers en wordt de laatste tijd steeds vaker ingezet als instrument voor ontspanning en bij burn out preventie.

In het kort

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

Nader te bepalen

Kosten

€ 49,-

Lestijden

15.00 tot 16.30 uur

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop ga je enkele oefeningen doen om meer bewust van je lichaam te worden en neem je je eigen manier van ademen onder de loep. Na een stukje theorie over ademhaling en stress ga je aan de slag met een oefening waarbij je bewust ademhaalt bij het praten waarmee je stress op het werk eenvoudig kunt controleren en verminderen. We praten op het werk vaak ongemerkt veel, en niet altijd even duurzaam. Het leuke van ademwerk is dat je vaak al binnen tien minuten merkt wat het voor je kan doen. En als je een manier leert die voor jou werkt, is het vanaf dat moment gratis en onbeperkt beschikbaar. 

Aan het einde doe je een ontspanningsoefening in de vorm van een geleide bodyscan. Al met al een fijne manier om relaxed je weekeinde mee te beginnen. Zelf meenemen: (fleece) dekentje.

De workshop wordt gegeven door Bas Gerritse. Hij is naast zijn werk bij het Sport College ook Adem- en ontspanningscoach.