ICT Volwassenenonderwijs

Volwassenen | ICT

mbo voor professionals

Een appje sturen, Netflix kijken, bankieren, autorijden of vanuit huis werken via Teams. Alles gaat digitaal. Ieder bedrijf is bezig met de digitalisering van processen. De vraag naar goed opgeleide IT-ers is daarom ook groot. Ben je werkzaam in de IT? Dan is het belangrijk om bij te blijven in je vak. Of misschien wil je juist de overstap maken naar de IT-wereld?

Bij ROC Midden Nederland leer je over de allernieuwste technieken in IT, zoals Cloud Computing, Internet of Things, Hacken & Cyber Security, Full Stack & Game Development, datamanagement en het ontwikkelen van apps, websites en webshops. Samen gaan we op zoek naar de scholing die het beste bij jou past. We bieden parttime opleidingen en cursussen aan voor IT-medewerkers die zich willen bijscholen én voor zij-instromers die willen starten binnen de IT.

Werkgever en opleiden

Ben je als werkgever op zoek naar ontwikkelmogelijkheden voor je bedrijf of medewerkers?

Samenwerking in ICCU

ICCU is een samenwerking tussen Hogeschool Utrecht, Hogeschool NOVI en ROC Midden Nederland. Via ICCU helpen we je bij het kiezen van een passende IT-opleiding en het uitzoeken van subsidiemogelijkheden. Ook kunnen we je in contact brengen met IT-bedrijven met vacatures in de regio. Meer weten?

Basisvaardigheden IT

Deze cursus omvat digitale kennis en competenties die je breed in kan zetten bij het uitoefenen van je beroep, ongeacht het softwarepakket of werkwijze.

Internet of Things

De kern van deze cursus ligt vooral bij het bouwen van een schakeling en het programmeren van microcontrollers. De gebruikte programmeertaal is: C++.

Webdevelopment

Je ontwikkelt eenvoudige websites en webshops en past bestaande websites/-shops aan met behulp van een Content Management Systeem (CMS).

Systeemcertificaten Cisco & Microsoft

Netwerken, IT-infrastructuur, besturingssystemen en applicaties vormen één geheel. Bouw je vaardigheden uit met een module gericht op certificering.

Cyber Security


In deze beveiligingscursus leer je over cybercriminaliteit, beveiligingsprincipes, technologieën en procedures die worden gebruikt om netwerken te beveiligen en te monitoren.

Datacenter


Een verdiepende cursus over het inrichten, monitoren en onderhoud van datacenters. Voorkennis van ICT-systemen, netwerken, hardware en diensten van een datacenter is een vereiste.
‘Veel studenten die via ICCU bij ons komen, hebben behoefte aan wat anders en willen niet nog tien jaar in hun huidige vakgebied werken. Via hun werkgever zijn ze een omscholingstraject gestart en volgen nu een bbl-opleiding in de ICT.’

Bbl-opleidingen in de ICT

Binnen ROC Midden Nederland hebben we ook verschillende bbl-opleidingen (parttime) op het gebied van ICT. Je kan kiezen voor de opleiding Software Developer, Expert IT Systems & Security of Allround Medewerker ICT. Heb je interesse in een bbl-opleiding? Neem contact op met Carmel Jansen telefoon 06 43 79 89 67.

ICT-medewerker voor computerschermen kijkt in camera

Wil je meer informatie over ons scholingsaanbod?