Professioneel koffie maken

Coffee

  • Workshop
  • Volwassenenonderwijs
  • STAP-budget

Koffie maken als een professional

De ideale basis voor als je de eerste stappen wilt zetten naar een perfecte kop koffie. Of je nu in de horeca of thuis aan de gang wilt met je eigen espressomachine en een stabiele basis wilt leggen. Het bereiden van allerlei koffiesoorten van professionele kwaliteit is een (mooi) vak apart!

STAP-opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Workshop

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

Zie onder

Kosten

€ 195,- per groep

Inhoud Coffee workshop

In 1,5 uur leer je in een klein groepje van maximaal vier personen de beginselen over koffie zodat er genoeg aandacht is per deelnemer en iedereen ook voldoende de mogelijkheid heeft om met de machine aan de slag te gaan.

Je gaat koffie leren proeven zodat je goede koffie van slechte leert onderscheiden. Je krijgt een beetje theorie over koffie, soorten, herkomst en het proces maar vooral veel praktijk met ondersteuning van een expert. We gaan veel koffie maken. Want goed koffiezetten is naast kennis vooral een kwestie van vaak doen.

Ook aan de melk wordt aandacht besteed. Je gaat oefenen met het maken van cappuccino’s en tenslotte krijg je uitleg over het schoonmaken van de espressomachine. Om het helemaal af te maken ga je ook even meedraaien in onze coffeebar. Aan het einde van de workshop heb je een goede basis gelegd om zelf mee verder te gaan om een goede koffie te maken. Én je kunt er nog leuk over vertellen ook!

De workshop wordt gegeven in ons restaurant en professionele coffeebar op het Horeca & Toerisme College, Newtonbaan 12, 3439 NK in Nieuwegein.

Kosten

€ 195,- per groep (van max vier personen). Bedrag is vrijgesteld van BTW.

Stap-budget

Wil je meer weten over het aanvragen van het Stap-budget? Kijk dan op onze pagina Stap-budget.

Coffee workshop dagen

22 - 02 - 2023 17 - 05 - 2023
22 - 03 - 2023 14 - 06 - 2023
12 - 04 - 2023  
   

Workshop op maat

Uiteraard kunnen we ook een uitgebreidere workshop voor je verzorgen (groepsgrootte vier personen). Wil je liever een workshop op maat voor een bedrijfsuitje of teamactiviteit? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

Voucher cadeau doen

Voucher bestellen? Lijkt het je leuk om mensen deze workshop cadeau te doen? Laat het ons dan ook even weten, we geven graag een voucher af.

Voor werkgevers

Wil je deze scholing voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze accountmanager Désirée Verhagen, 06 30 48 17 48.