Sociale Hygiëne spoedcursus

Sociale Hygiëne

  • Cursus
  • Volwassenenonderwijs
  • STAP-budget

Een goede voorbereiding op het SVH examen

In ieder horecabedrijf, slijterij en in andere organisaties zoals sport- en buurtverenigingen waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, moet er altijd minimaal 1 medewerker aanwezig zijn met het SVH Diploma Sociale Hygiëne. De cursus Sociale Hygiëne biedt je een goede voorbereiding op het SVH examen.

STAP-opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Cursus

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

Nader te bepalen

Kosten

€ 355,-, zie onder

Vooropleiding

Zie onder

Lestijden

16.30 - 19.00 uur

Resultaat

  • Branche-diploma

Inhoud cursus Sociale Hygiëne

In deze spoedcursus leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? 

Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving. Tijdens de cursus worden alle negen onderwerpen in korte theorie uitgelegd: Ondernemerschap, Sociale Hygiëne, Sociale vaardigheden, Gespreksmodellen, Alcohol, Drugs, Tabak, Gokken en Veiligheid met oefenvragen en een eindtoets. Je gaat zelf aan de slag met de online training en tijdens de klassikale bijeenkomst bespreken we de belangrijkste items en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Toelatingseisen

Je hoeft geen bepaalde vooropleidingseisen, wel heb je een redelijke beheersing van de Nederlandse taal en een MBO-werk- en –denkniveau.

Start en lestijden

In de spoedcursus Sociale Hygiëne bestudeer je de theorie eerst zelf voorafgaand aan de klassikale bijeenkomst op de Newtonbaan. Je ontvangt hiervoor een licentie voor de online training en het boek Examentraining.

De startdatum en de datum van het examen (het examen duurt max 40 minuten) volgen binnenkort.

Locatie

De klassikale bijeenkomsten én het examen zijn op het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 3439 NK in Nieuwegein. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Opleidingsduur

De cursus bestaat uit zelfstudie, één (les)bijeenkomst en tijdens de tweede bijeenkomst heb je het online SVH examen Sociale Hygiëne. Je neemt hiervoor je eigen laptop mee.

Diploma

Als je geslaagd bent voor het examen ontvang je, gelijktijdig met de resultaatbrief, het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Diploma’s worden geregistreerd in het SVH-register.

Kosten

De kosten voor deze spoedcursus bedragen € 355,- per persoon. We starten bij voldoende deelnemers (minimaal 15 personen). Groepsprijs in overleg.

De licentie voor de online training en het boek Examentraining is in de prijs verwerkt. Je kunt een jaar lang gebruik maken van het online lesmateriaal. Met de zoekfunctie kun je zo voortdurend je kennis op peil houden of snel even bepaalde onderwerpen terug zoeken. De vijf examentrainingen van elk 40 meerkeuzevragen helpen je je voor te bereiden op het examen.

Stap-budget

Wil je meer weten over het aanvragen van het Stap-budget? Kijk dan op onze pagina Stap-budget.

Voor werkgevers

Wil je deze scholing voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze accountmanager Désirée Verhagen, 06 30 48 17 48.