Een barista zet koffie met op de achtergrond een collega

Basis Barista

  • Cursus
  • Volwassenenonderwijs

Basiscursus Barista

In deze basiscursus maak je kennis met de basisvaardigheden van het vak barista. Onder leiding van onze gecertificeerde experts leer je de beginselen van de bereiding van koffiedranken op een espressomachine. Na succesvolle afronding van het examen, ontvang je het officiële mbo-certificaat Basis Barista.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Cursus

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

17 januari 2024

Kosten

€ 795,-

Vooropleiding

Vmbo-basis of hoger

Resultaat

  • MBO-certificaat

Inhoud van de basiscursus Barista

In 4 dagdelen nemen onze koffiemeesters je mee in de prachtige wereld van koffie. Je leert hoe een espressomachine werkt, hoe je diverse koffiedranken kan bereiden en je hoe deze op kwaliteit beoordeelt. Ook leer je hygiënisch en gastvrij te werken. Daarnaast leer je wat over de achtergrond van het product koffie.

Cursusduur Basis Barista

De basiscursus Barista duurt 4 dagen van 4 uur. Iedere week heb je een vaste cursusdag. Daarnaast moet je rekening houden met een extra halve dag voor het examen.

Vervolgmogelijkheden

Wil je je na het behalen van dit mbo-certificaat verder verdiepen in het vak van barista? Dan kun je ervoor kiezen om de cursus Barista te volgen en het branche-diploma Barista te behalen.

Certificaat Basis Barista

Je sluit deze basiscursus af met een examen. Als je bent geslaagd voor het examen, ontvang je het officiële en landelijk erkende mbo-certificaat Basis Barista (K1224) van ROC Midden Nederland.

Planning en locatie

Startdatum 17 januari 2024

  • De lessen zijn op woensdag van 09.00 tot 13.00 uur.
  • De lesdagen zijn 17, 24 en 31 januari en 7 en 14 februari.

Alle lessen zijn bij de trainingslocatie van de Koffieschool op Koningin Wilhelminalaan 5 in Utrecht. 

Voor werkgevers

Wil je deze scholing aanbieden binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met onze accountmanager Jan-Willem Mom, 06 48 70 29 92.