Branchediploma Pedicure

Pedicure, branchediploma

 • Opleiding
 • Volwassenenonderwijs
 • STAP-budget

Stijgende vraag naar pedicures

Er zijn veel mensen die kampen met voetproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de mensen een voetprobleem heeft. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Door de vergrijzing zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een goede voetverzorging. De vraag naar professionele pedicures stijgt.

STAP-opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Opleiding

Duur

0,5-1 jaar

Startdatum

Volgt

Kosten

€ 3.746,-

Vooropleiding

Zie onder

Lesdag

Zaterdagmorgen

Resultaat

 • Branche-diploma

De opleiding Pedicure

De opleiding pedicure biedt je de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te oefenen. De opleiding sluit o.a. heel goed aan bij beroepen in de zorg.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding Pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van schoonheidsverzorging.

Vakinhoud

 • Theorie: anatomie/fysiologie, pathologie, theorie van praktijk
 • Praktijk: basisbehandeling pedicure (80 uur)
 • Ondernemersvaardigheden: start je bedrijf (ondernemingsplan en financieel plan)
 • Stage: verkennen werkveld (10 uur)

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding, mbo opleiding niveau 2 of gelijkwaardig niveau.

Opleidingsduur Pedicure en studiebelasting

De opleiding omvat 35 zaterdagochtenden van 09.00 tot 13.00/13.30 uur. Op de theoriedagen is de les tot 13.00 uur en op de praktijkdagen tot 13.30 uur.
Ondernemersvaardigheden zijn vier woensdagavonden in 2023 die later bekend gemaakt worden.
Studiebelasting op school en thuis is circa zeven uur per week. Tijdens schoolvakanties is er geen les.

Heb je inhoudelijke vragen over deze opleiding of heb je al bepaalde diploma-onderdelen eerder behaald, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

 • Pedicure zonder vrijstellingen € 3.746,-
  (excl examens à € 653,-)

De prijzen zijn voor boeken, materialen, lessen en coaching. Eventuele betaling in termijnen is mogelijk. Prijzen zijn onder voorbehoud. 

Stap-budget

Wil je meer weten over het aanvragen van het Stap-budget? Kijk dan op onze pagina Stap-budget.

Zelf aanschaffen

Motoren en ultrasoon reinigers zijn aanwezig. Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Examens

De (her)examens dienen zelf aangevraagd en betaald te worden. Uiteraard kunnen wij hierin assisteren indien gewenst. Het gaat om drie Theorie examens, een Praktijk examen én een Portfolio Examen Ondernemen. De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI en vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk). Wanneer er klachten zijn over de examens verwijzen wij je graag door naar de website van TCI – klachtenprocedure

Branchediploma Pedicure

Als je de examens behaald hebt, ontvang je het diploma 'Pedicure branche NLQF3'. De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.

Vervolgmogelijkheden

Na de diplomering van deze opleiding kun je verder met de opleiding Medisch pedicure.