Medisch pedicure

Medisch Pedicure, branchediploma

  • Opleiding
  • Volwassenenonderwijs
  • STAP-budget

Uitvoeren van specialistische behandelingen

Tijdens de opleiding Medisch Pedicure leer je specialistische behandelingen uitvoeren. Denk aan de behandeling van cliënten met een zogenaamde risicovoet zoals cliënten en ouderen met een diabetische, reumatische, spastische of oncologische voet en aan het toepassen van specialistische technieken als nagelbeugels, nagelregulatie, drukverlichtingstechnieken en ortheses.

STAP-opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Opleiding

Duur

0,5-1 jaar

Startdatum

Volgt

Kosten

€ 3.696,-

Vooropleiding

Diploma pedicure (vak, branche of mbo)

Lestijden

Woensdag 18.00 - 21.30 uur

Resultaat

  • Branche-diploma

De opleiding Medisch Pedicure

Naast het aanleren van de verschillende technieken met diverse materialen staan dienstverlening en communicatie centraal. Als medisch pedicure heb je een adviserende rol naar de cliënt toe en een signalerende en preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet.

Als medisch pedicure kun je werken in jouw eigen praktijk, in een groepspraktijk, zorginstelling, paramedisch centrum, gezondheidscentrum, diabetescentrum, bij een podotherapeut of in een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding medisch pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van voet- en schoonheidsverzorging.

Vakinhoud

  • Theorie risicovoet: diabetische voet, reumatische voet, oncologische voet, sportvoet, kindervoet, overige risicovoet en klinisch redeneren
  • Theorie specialistische technieken: antidruk, orthese, nagelbeugels, nagelreparaties
  • Praktijk: behandeling van de risicovoet, behandeling met specialistische technieken (57 uur)
  • Ondernemersvaardigheden: leid je bedrijf (aanvullingen ondernemingsplan en personeel)
  • Stage: verkennen werkveld (10 uur)

Toelatingseisen

Je bent minimaal in het bezit van een diploma pedicure (vak, branche of mbo).

Opleidingsduur Medisch Pedicure en studiebelasting

27 zaterdagochtenden van 09.00 tot 12.30 uur. Daarnaast worden nog vijf woensdagavonden ingepland voor ondernemersvaardigheden.
Studiebelasting op school en thuis is zeven uur per week. Tijdens schoolvakanties is er geen les.

Heb je inhoudelijke vragen over deze opleiding of heb je al bepaalde diploma-onderdelen eerder behaald, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

Medisch pedicure zonder vrijstellingen € 3.696,- (excl examens à € 1.022,-)

De prijzen zijn voor de lessen, boeken en materialen. Eventuele betaling in termijnen is mogelijk. Prijzen zijn onder voorbehoud. 

Stap-budget

Wil je meer weten over het aanvragen van het Stap-budget? Kijk dan op onze pagina Stap-budget.

Zelf aanschaffen

Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Examens

De (her)examens dienen zelf aangevraagd en betaald te worden. Uiteraard kunnen wij hierin assisteren indien gewenst. Het gaat om drie Theorie examens, een Praktijk examen én een Portfolio Examen Ondernemen. De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI en vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk). Wanneer er klachten zijn over de examens verwijzen wij je graag door naar de website van TCI – klachtenprocedure.

Branchediploma Medisch Pedicure

Als je de examens behaald hebt, ontvang je het branchediploma Pedicure niveau 4 (NLQF4). De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.