Oriënteren op een loopbaan in de Bouwkunde

Basis Bouwkunde

  • Opleiding
  • Volwassenenonderwijs

Oriënteren op een loopbaan in de Bouwkunde

Werk je nu in een andere functie of sector en ben jij je aan het oriënteren op de bouwsector? Wil je een opleiding volgen in je eigen tempo en vanuit je eigen woon- of werkplaats? Wil je een gedegen basiskennis opbouwen voor een administratieve of operationele functie en alvast ruiken en proeven aan de praktijk?

Dan is de opleiding basis bouwkunde geschikt voor jou. In dit project kun je je oriënteren op jouw kansen in de bouwsector. Je hebt al een of meerdere stappen gedaan in het oriëntatietraject en overweegt nu de overstap te gaan maken en wilt met een opleiding of cursus gaan starten, die je goed voorbereidt op een baan in de bouw.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Opleiding

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

8 mei 2023

Kosten

€2.995,-

Vooropleiding

Intake Bouwend Nederland

Resultaat

  • Bewijs van deelname

Hoe ziet de opleiding eruit?

In 26 weken voer je in een digitale omgeving zelfstandig drie bouwprojecten uit. Je kennis verrijk je vanuit een digitale bibliotheek, tussentijds volg je Virtuele Classrooms en je sluit elk project af met een presentatie. De opleiding is maatwerk, gebaseerd op jouw wensen vanuit het oriëntatietraject. Met de drukke combinatie van werk, opleiding en voorbereiding op nieuw werk houden we zoveel mogelijk rekening: leren wat en wanneer jij dat wilt en wat jij nodig hebt om verder te komen.

Je krijgt een studiecoach, die je hierbij ondersteunt. Je volgt zes praktijkdagen op een bedrijfslocatie en maakt intensief kennis met de bouwsector. Je maakt kennis met bouwmaterialen, duurzame gebouwen, het bouwbedrijf en de backoffice en natuurlijk de bouwplaats waar het allemaal gebeurt. Deze praktijkdagen kun je zoveel mogelijk naar eigen wens en inzicht invullen, aansluitend op jouw doelen.

Toelating
Toelating vindt plaats i.s.m. Bouwend Nederland.

Meer weten?
Kijk dan op de website van Je Gaat het Maken.

Start opleiding
De opleiding start gemiddeld vier keer per jaar, zodra er voldoende aanmeldingen zijn. 

Lestijden
Virtual Classrooms en praktijkdagen worden in gezamenlijk overleg bepaald.

Vervolgmogelijkheden
Je kan deze opleiding vervolgen met een niveau 4 BBL-opleiding zoals Technisch Leidinggevende Bouw, Werkvoorbereider Bouw of Uitvoerder Bouw & Infra. Met de opleiding Basis Bouwkunde op zak en jouw werkervaring (in EVC’s) krijg je zeker vrijstellingen bij deze opleidingen.

Opleidingskosten
De kosten van deze opleiding bedragen € 2.995,- inclusief leermiddelen, lesmateriaal en licenties.

Samengevat

  • Maatwerk opleiding van een half jaar;
  • Alleen leren wat je nodig hebt voor een vervolgstap;
  • Leren wat en wanneer je wilt, op de manier die voor jou het beste werkt;
  • Persoonlijke begeleiding.