mbo voor professionals

De arbeidsmarkt is altijd in ontwikkeling. Banen verdwijnen, werk verandert en er komen nieuwe banen bij. Als werkende of werkzoekende is het verstandig om hierin mee te bewegen. Bijvoorbeeld door trainingen te volgen of om te scholen naar een nieuw beroep. Zo blijft de kans het grootst om duurzaam aan het werk te blijven.

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Mbo voor professionals biedt een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden voor professionals met zowel korte trajecten als volledige opleidingen. Bij ons vind je passende leerroutes die aansluiten op jouw talenten, leerbehoeften en werkervaring die je al eerder hebt opgedaan. Kies voor een training, cursus, certificaattraject of een volledige opleiding.

Met onze jarenlange ervaring in het volwassenenonderwijs en bbl-trajecten in de colleges, zijn wij dé betrouwbare mbo-opleider voor jongeren én professionals. Van schoolbank tot pensioen.

Werkgever en opleiden

Ben je als werkgever op zoek naar ontwikkelmogelijkheden voor je bedrijf of medewerkers?

Wat ga jij doen in 2023?

Je hebt de knoop doorgehakt! Je gaat werken aan jouw ontwikkeling. Omdat je door wilt groeien in je vak of juist aan de slag wilt binnen een ander vakgebied. Wat de reden ook is, bij ROC Midden Nederland vind je een scholing die bij jou past.

Korte trajecten voor volwassenen

Bij mbo voor professionals kun je terecht voor een totaalaanbod op mbo-niveau. Naast volledige opleidingen van een jaar tot drie jaar, bieden we diverse korte scholingstrajecten op het gebied van bouw, gezondheidszorg, hospitality, ICT, sport, techniek, welzijn en zakelijke dienstverlening. Zo kan je snel bijscholen of je kennis opfrissen. Bekijk ons aanbod van korte trajecten.

Jouw ervaring telt mee

Wie komt bijscholen of omscholen, begint niet op nul. Jouw ervaring telt mee en wordt bij ROC Midden Nederland op waarde geschat. We bieden daarom flexibel onderwijs, maatwerktrajecten en we zorgen dat jij alleen ‘leert wat nodig' is. Dit noemen we valideren: we gaan uit van de bestaande werkervaring en vakvaardigheid en bouwen daarop voort in het onderwijs.

Vrouw met smartphone in de hand kijkt in camera

Diploma, certificaat of verklaring

Wij leiden op voor erkende diploma's, certificaten, praktijkverklaringen en getuigschriften. We bieden passende leerroutes die aansluiten bij jouw ontwikkeling en die je de mogelijkheid geven om door te groeien. Dit kan op basis van (deel)kwalificaties tot een volledig diploma. Je vindt hier informatie over bij ons scholingsaanbod.

 

Pedagogisch medewerker is met jongetje aan het schilderen

Leven Lang Ontwikkelen

De arbeidsmarkt is altijd in ontwikkeling. Banen verdwijnen, werk verandert en er komen nieuwe banen bij. Of je nu stukadoor of ICT-specialist bent, kok of verpleegkundige; als werkende of werkzoekende is het verstandig om hierin mee te bewegen. Bijvoorbeeld door trainingen te volgen of om te scholen naar een nieuw beroep. Zo blijft de kans het grootst om duurzaam aan het werk te blijven. Bij ROC Midden Nederland leiden we je op voor erkende diploma’s en certificaten. En dat kan vaak ook met een STAP-subsidie. Lees meer over het STAP-budget.

Verpleegkundige oefenen in praktijklokaal met infuus