Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL

Op donderdag 20 januari is Bedrijfsopleidingen Zakelijke Dienstverlening gestart met de 1- jarige mbo 4 pilot Leidinggevende XXL. De opleiding, gericht op volwassenen, maakt onderdeel uit van het project ‘Anders verantwoorden’ bij ROC Midden Nederland.

Wat deze pilot bijzonder maakt is dat beoordelingen van de beroepspraktijkvorming en praktijkopdrachten meewegen in de diploma-beslissing. Daarmee is de reis die studenten tijdens hun opleiding afleggen relevanter geworden dan ooit. Daarnaast worden er geen afzonderlijke, schriftelijke theorie-examens meer afgenomen, maar beoordelen we aan het eind van de opleiding in een Criterium Gericht Interview of het theoretisch fundament van de student stevig genoeg is als beginnend beroepsbeoefenaar.

Voor deze pilot werken we intensief samen met examenleverancier ESS, de examencommissie en de dienst O&I. Er is bewust gekozen om te starten met een kleine groep deelnemers, die o.a. werkzaam zijn bij de politie, in de horeca, het onderwijs, de beveiliging, gemeenten en in de groothandel. De kick-off vond plaats bij zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg. Naast kennismaken met elkaar en het verkennen van de opleiding stond de eerste challenge op het programma. Na afloop van de kick-off kreeg de docent/coach Hans Pécasse, een warm applaus van de studenten.

Meer weten over deze prachtige pilot Leidingevende XXL en Leven Lang Ontwikkelen bij Bedrijfsopleidingen Zakelijke dienstverlening? Mail dan naar Jeroen Schrijvers @email of  bel 06 40 13 76 63.

26 januari 2022
  • ROC Midden Nederland