Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Mel Smit, chefkok restaurant Moos Utrecht
9 april 2024
  • Mbovoorprofessionals

Switchen van branche, leren en ontwikkelen

Mel Smit (hen/hun) is chef-kok bij restaurant MOOS op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hiervoor heeft Mel de opleiding tot muziekdocent gevolgd en de stand- en decorbouwopleiding. Over Mels oriëntatieproces, het switchen van branche en de uitdagingen die Mel daarbij ervaart, vertelt hen in dit interview. “Ik ben nu chef bij een restaurant, wat ik ontzettend leuk vind en waarin ik veel uitdaging vind.”

Afbeelding

Esther Krabbe volgde de opleiding Leidinggevende mbo
22 december 2022
  • Mbovoorprofessionals

‘Je moet blijven reflecteren om te kunnen groeien’

‘Elf jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij de politie. Ik wilde graag aan de balie werken, maar dat werd het telefoonteam. De eerste lijn richting burger. Daar kreeg ik de mogelijkheid om mezelf, stap voor stap, door te ontwikkelen tot senior. Zo geef ik nu dagelijks sturing aan een team van 35 man,’ aldus Esther Krabbe, Senior Intake & Service op het Regionaal Service Centrum bij de Politie Noord-Holland. ‘Om deze functie officieel te mogen bekleden, had ik een mbo 4 diploma nodig. Een collega tipte me op de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Robin Verbocht als leidinggevende bij Kraakman
10 november 2022
  • Mbovoorprofessionals

‘Hoe krijg ik mijn team aan zet, ook bij veranderprocessen?’

Robin Verbocht volgt momenteel de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland. Hij is zijn loopbaan gestart bij Kraakman, een organisatie in landbouw-, tuin- en parkmachines. Daar heeft hij zich van monteur ontwikkeld tot aftersales manager en bedrijfsleider. In dit interview vertelt hij over zijn loopbaanontwikkeling en wat de opleiding Leidinggevende mbo hem bracht.