Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Verpleegkundige vervoert patiënte met rolstoel
24 januari 2023
  • Mbovoorprofessionals

Bedrijfsopleidingen wordt 'mbo voor professionals'

Begin 2023 is de naam van Bedrijfsopleidingen veranderd naar 'mbo voor professionals'. Een nieuwe naam die aansluit op de arbeidsmarkt van beroepsprofessionals en die over meer gaat dan opleiden. We werken al jarenlang samen met publieke en private organisaties aan nieuwe arbeidsmarktinitiatieven, zodat huidige en toekomstige medewerkers optimaal en duurzaam deel kunnen nemen aan werk. Met onze kennis en ervaring zijn wij dé mbo-ontwikkelpartner voor werkgevers en professionals. ‘Mbo voor professionals’ staat voor vakmanschap, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht.

Afbeelding

mbo voor professionals: arbeidsmarkttekorten kinderdagverblijven
24 januari 2023
  • Mbovoorprofessionals
  • Welzijn College

‘Mbo voor professionals levert toegevoegde waarde'

De Kinderopvangsector kampt met grote personeelstekorten. Wat zijn ‘good practices’ in het bestrijden van deze tekorten en hoe biedt ROC Midden Nederland hierin oplossingen? Nicky Mertens, afdelingsmanager Welzijn College Utrecht, vertelt hoe de Gemeente Utrecht, samen met mbo voor professionals, betrokken ouders en marktpartijen op dit thema de handen ineen slaan en welke (deel)oplossingen deze samenwerking biedt.

Afbeelding

Esther Krabbe volgde de opleiding Leidinggevende mbo
22 december 2022
  • ROC Midden Nederland
  • Mbovoorprofessionals

‘Je moet blijven reflecteren om te kunnen groeien’

‘Elf jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij de politie. Ik wilde graag aan de balie werken, maar dat werd het telefoonteam. De eerste lijn richting burger. Daar kreeg ik de mogelijkheid om mezelf, stap voor stap, door te ontwikkelen tot senior. Zo geef ik nu dagelijks sturing aan een team van 35 man,’ aldus Esther Krabbe, Senior Intake & Service op het Regionaal Service Centrum bij de Politie Noord-Holland. ‘Om deze functie officieel te mogen bekleden, had ik een mbo 4 diploma nodig. Een collega tipte me op de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Plaatsen zonnepanelen Tech Campus
14 december 2022
  • ROC Midden Nederland
  • Mbovoorprofessionals

LLO-Katalysator: effectief samenwerken voor regionale energietransitie

Integraal perspectief op toekomst regionale arbeidsmarkt

ROC Midden Nederland participeert in de LLO Katalysator, waar ook de Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht, Economic Board Utrecht en de Utrecht Talent Alliantie vertegenwoordigd zijn. Deze kennisinstellingen bundelen de krachten om in samenspraak met de regionale arbeidsmarktpartijen, het bedrijfsleven, de publieke organisaties en met lokale en regionale overheid te komen tot een werkend systeem voor Leven Lang Ontwikkelen (LLO) met impact.