Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Man bedient apparaat in metaalfabriek
27 februari 2024
  • Mbovoorprofessionals

Snel (om)scholen naar inzetbare medewerkers

 "Als het gaat om het werven van nieuw personeel, zijn werkgevers op zoek naar creatieve manieren. Zo nodigen werkgevers studenten uit voor een proeftuinconstructie voordat ze een vast contract aanbieden. Of geven ze gastcolleges op het voorgezet onderwijs, zodat toekomstige studenten al vroeg kennis kunnen maken met de organisatie en de sector.” Aan het woord is Anton van der Lugt, accountmanager Techniek bij mbo voor professionals. 

Afbeelding

Twee verpleegkundigen in de hal van een ziekenhuis
27 februari 2024
  • Mbovoorprofessionals

Toekomstgericht bouwen aan jouw organisatie

Organisaties die inzetten op het begeleiden en opleiden van werknemers spelen constructief in op veranderingen op de arbeidsmarkt. De organisatie ontwikkelt zich daarmee als een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe en huidige medewerkers én hebben een hogere medewerkerstevredenheid. Dit is essentieel in een markt waar arbeidskrapte een grote rol speelt. Hoe werken we daarin succesvol samen? Hoe vervullen we bij ROC Midden Nederland de rol van trusted advisor

Afbeelding

aantal collega's in een kantoor en een van hen kijkt met een grote glimlach in de camera
27 februari 2024
  • Mbovoorprofessionals

Leren op en voor het werk

Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is inmiddels niet meer weg te denken. Ieder bedrijf heeft er op een of andere manier mee te maken. De aanpak van LLO verschilt weliswaar per sector of branche, maar er zijn ook veel gemeenschappelijke kenmerken als het gaat over leren en leeromgeving. En ook wat betreft de behoeften en kennis van leren op de werkvloer. In dit artikel nemen we je mee in de uitkomsten van een aantal onderzoeken daarover. Hoeveel werknemers volgden er bijvoorbeeld afgelopen jaren een opleiding? Is er budget per werknemer?

Afbeelding

Man achter laptop kijkt in de camera
27 februari 2024
  • Mbovoorprofessionals

ROC Midden Nederland: partner in ontwikkeling!

Een krappe arbeidsmarkt, meer vacatures dan werkzoekenden, niet te vervullen arbeidsplaatsen. Het knelt en het einde lijkt nog niet in zicht. Investeren in medewerkers is een van de instrumenten om personeel te behouden. En dat zit hem niet altijd of direct in meer salaris. Het gaat ook over de balans tussen werk en privé en over mogelijkheden om te ontwikkelen, om te groeien en om in het werk blijvend uitgedaagd te worden. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. Leren in de praktijk, van collega’s of een volledige opleiding extern?

Afbeelding

technicus mechatronica
7 december 2023
  • ROC Midden Nederland
  • Mbovoorprofessionals
  • Tech College

Flexibele modules Technicus Mechatronica van start

Goed nieuws voor het vakgebied mechatronica! De flexibele vakleer-modules voor Technicus Mechatronica, die ROC Midden Nederland en NCOI (onderdeel van Salta Group) hebben ontwikkeld, in samenwerking met MAKE Center, zijn gereed! Mechatronica is een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: werktuigbouwkunde, elektro- en besturingstechniek. Om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is er gewerkt aan de flexibilisering van het onderwijs.

Afbeelding

Esther Krabbe volgde de opleiding Leidinggevende mbo
22 december 2022
  • Mbovoorprofessionals

‘Je moet blijven reflecteren om te kunnen groeien’

‘Elf jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij de politie. Ik wilde graag aan de balie werken, maar dat werd het telefoonteam. De eerste lijn richting burger. Daar kreeg ik de mogelijkheid om mezelf, stap voor stap, door te ontwikkelen tot senior. Zo geef ik nu dagelijks sturing aan een team van 35 man,’ aldus Esther Krabbe, Senior Intake & Service op het Regionaal Service Centrum bij de Politie Noord-Holland. ‘Om deze functie officieel te mogen bekleden, had ik een mbo 4 diploma nodig. Een collega tipte me op de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Robin Verbocht als leidinggevende bij Kraakman
10 november 2022
  • Mbovoorprofessionals

‘Hoe krijg ik mijn team aan zet, ook bij veranderprocessen?’

Robin Verbocht volgt momenteel de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland. Hij is zijn loopbaan gestart bij Kraakman, een organisatie in landbouw-, tuin- en parkmachines. Daar heeft hij zich van monteur ontwikkeld tot aftersales manager en bedrijfsleider. In dit interview vertelt hij over zijn loopbaanontwikkeling en wat de opleiding Leidinggevende mbo hem bracht.