Aanmelden en starten bij ROC Midden Nederland

Aanmelden en kennismaken

Aanmelden, kennismaken en starten met je mbo-opleiding. Hoe werkt dat nu eigenlijk? In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. Check de video hieronder!

Let op: voor ons VAVO Lyceum geldt een andere aanmeldprocedure.  

Landelijke mbo-aanmelddatum 1 april

Ben je vóór 1 april aangemeld en voldoe je aan de vooropleidingseisen, dan heb je toelatingsrecht. Je kunt je ook na 1 april nog aanmelden, maar we raden je aan om niet te lang te wachten met aanmelden. 

Voor de bbl-opleidingen geldt dat je bij aanmelding na 1 april geen toelatingsrecht hebt als je geen leerwerkplek hebt. 

Voor quotum- en selectieopleidingen gelden andere voorwaarden.

YouTube video - Landelijke mbo-aanmelddatum 1 april

1. Aanmelden

Voor het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag die tijdig aan

Na het klikken op Aanmelden op de opleiding van je keuze, wordt je aanmelding verwerkt in CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Door het aanmelden met je DigiD zijn je gegevens voor een groot deel al ingevuld en worden ze op een veilige manier verwerkt.

Na je aanmelding ontvang je een mail met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen (hou je spambox in de gaten). Heb je dat gedaan, dan kun je je aanmelding afronden. Controleer de eerder door jou ingevulde gegevens nog even goed.

Login scherm CAMBO DigiD ROC Midden Nederland mbo
Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor deze in te vullen. 

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen 5 werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons bericht.

Bbl
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek, want die heb je nodig voor een bbl-opleiding. Wel kun je je alvast aanmelden en zoeken naar erkende leerwerkbedrijven, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Lukt het niet om voor 1 september een leerwerkplek te vinden, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Zoals nog even verder zoeken of eerst starten in een bol-opleiding.

Uitnodiging ROC Midden Nederland

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waarvoor je kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek. De kennismakingsactiviteit is belangrijk om je opleiding goed te starten. Deelname is daarom verplicht. Ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom.

De kennismakingsbijeenkomsten duren ongeveer 2,5 uur. Hierbij maak je kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je doet bijvoorbeeld opdrachten, zodat je ervaart wat je als student kunt verwachten. Je kunt ook worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek van ongeveer 45 minuten. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met jouw opleiding te starten.

Kennismaken ROC Midden Nederland

4. Het inschrijfbesluit

Als jij op je huidige school je diploma hebt behaald en van ons het inschrijfbesluit hebt ontvangen, dan ben je officieel student van ROC Midden Nederland. Welkom!

bevestiging van inschrijfbesluit

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, enzovoort. Je vindt alles op het studentenportaal mijnrocmn.

Na de zomer is het dan zover. Met je eerste lesdag gaat je opleiding van start.

Starten bij ROC Midden Nederland

Contact

Heb je vragen over je aanmelding? Mail dan naar @email of bel 088-2333444 (keuze 2, elke werkdag bereikbaar van 9.00-13.00 uur).